Allergener

I våra lokaler hanteras följande ingredienser som kan framkalla allergi:

  • Spannmål, som innehåller gluten (det vill säga vete, råg, korn, havre, spelt (dinkel), khorasanvete, eller korsningar mellan dem)
  • Mjölk och mjölkprodukter
  • Mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel, makadamianöt/Queenslandsnöt, Jordnötter, Sesamfrö
  • Ägg

De bröd och bakverk som är vi bakar utan en eller flera allergener kommer vi aldrig märka som helt ”fria från” något. Detta beror på att vi i vår produktion inte kan garantera en miljö helt steril från t.ex. gluten eller andra allergiframkallande ämnen.

Samma ugn används till alla bakverk, men vi bakar på nya rena bakplåtspapper och i diskade formar när vi producerar bakverk utan gluten, nötter, ägg eller mjölkprotein. Vi är alltid noga med hygien, både när det gäller handtvätt och rengöring av ytor som kommer i kontakt med bakverken för att inte kontaminera med allergener.

Om du är allergisk eller handlar åt någon som är det, berätta för oss vilken allergi det rör sig om så kan vi förklara hur livsmedlet hanterats och hållits skiljt från allergener i just ditt fall. Vi vill att alla ska kunna handla hos oss & känna sig säkra när de väljer att konsumera en produkt vi bakat.