Helgfrukostkassen (på paus sedan feb -21, kommer snart igen!)

-Innehåll & Pris-

Helgfrukostkassen levereras på lördag morgon och innehållet varierar från vecka till vecka. Varje måndag lägger vi ut på Instagram & Facebook vad vi bakar till kommande helgs kasse.

Du hittar oss på @levartisansurdegsbageri på Instagram & Facebook!

Petite 200kr inkl. leverans

Lagom till 2-5 personer. Ungefärligt innehåll: 1 bröd, 4 frallor & 2 bullar. Värde minst 220kr

Medium 300kr inkl. leverans

Lagom till 5-7 personer. Ungefärligt innehåll: 1 bröd, 5 frallor, 5 bullar. Värde minst 345kr

Grand 500kr inkl. leverans

Lagom till 7-10 personer. Ungefärligt innehåll: 2 bröd, 8 frallor & 8 bullar. Värde minst 580kr

Tillval

I nästa steg kan du också göra tillval, som extra bröd, bullar, frallor och bröd bakat på glutenfria ingredienser. Nästan varje vecka försöker vi erbjuda möjlighet att dessutom välja till produkter från utvalda lokala gästproducenter. Produkterna är tänkta att passa till helgens frukost, som kaffe, mejeriprodukter, honung m.m

-Vanliga frågor-

Välj datum & leveranstid när du bokar i kalendern här på sidan. Tiderna som finns att välja mellan är fördelade baserat på vilken zon du bor i och skiftar med udda/jämn vecka. Kika vilken zon du bor i och välj en tid som inkluderar leverans till din adress. Du hittar alla leveranszoner längst ner på denna sidan.

Vi är ute och levererar mellan 04:00-10:00, och du får ett sms när kassen är framme hos dig. Du måste inte vara vaken för att ta emot en helgfrukostkasse, men om du vet att den kommer hänga ute en längre stund så kan det vara bra att ställa ut en plastback eller liknande för oss att lämna kassen i för att undvika att väder, vind och hungriga små djur tar för sig.

Du kan dels alltid välja avhämtning hos oss i bageriet (varje vecka). Din kasse är redo från att vi öppnar 08:00 och hela dagen till stängning 16:00.

Utöver det så se våra ”Hämta själv”-alternativ: ”Frufällan Marknad” och ”Brödvagnen centrum”, som fungerar som ytterligare avhämtningsplatsalternativ och kanske är mer närbelägna för just dig. Se längst ner på sidan hur dessa fungerar och vilka veckor & tider som gäller

Välj datum och tid i bokningskalendern och sedan vilken storlek på helgfrukostkasse du vill beställa, petite, medium eller grand. Möjlighet att lägga till extra bröd & bullar kommer finnas i steget efter. Fyll i dina uppgifter & checka ut i kassan. Önskar du beställa till någon annan som t.e.x present så finns det särskilda fält att fylla i för sådana fall i utcheckningen, och du kan ange en hälsning som vi skickar med. Vill du beställa fler än en kasse, vänligen gör en utcheckning per kasse.

P.S. om du upplever krångel eller problem när du beställer, skicka ett mail till hej@levasurdegsbageri.se så hjälper vi dig

Sista tid för beställning av helgfrukostkassen är dagen innan, fredag kl.10:00. Går ett datum i kalendern inte att välja kan det hända att det redan är fullbokat, eller sista beställningstidpunkt har passerat.

Är en viss tid/zon inne på ett datum ”utgråat” (istället för mörkgrönt) och inte går att klicka på, så betyder det att den tiden/zonen är fullbokad redan.

Vi har inga nötter i frukostkassen. Mandel, sesamfrö och stenfrukt finns med då och då. Du kan ange i nästa steg om du vill att din kasse ska vara utan ägg eller mjölkprodukter. Extra bröd bakat på glutenfria ingredienser finns att lägga till i steget innan kassan. Vi har ingen 100% glutenfri kasse. Vill du veta hur vi arbetar med allergener i bageriet läs mer här eller kontakta oss om du undrar något mer så gör vi vårt bästa för att svara.

Vi är ute och levererar lördagsmorgnar mellan 04-10. Beroende på vilken zon och vecka det är så levereras det hem till dig mellan ett visst ungefärligt angivet tidsintervall, t.ex. 06-08. Du ser vad som gäller för dig en viss vecka i bokningskalendern nedan. I de flesta zoner där vi har praktiskt möjlighet så turas vi som och ge tidig (t.ex. 06-08) och sen leverans (t.ex. 08-10) tillfälle till tillfälle, för att alla ska få möjlighet att få den tidigare (kanske mer önskvärda) leveransen ibland.

Tips! Hoppa mellan månadsskiftet i kalendern med pilen uppe till höger. Vanligtvis läggs bokningsbara tider upp 2-3 veckor i förväg.
info tis 16/2: Helgfrukostkassen tar ett uppehåll på obestämd tid på grund av sjukdom (därav inga tider i kalendern nedan). Vi behöver välja bort våra hemleveranser av frukostkassar under en tid framöver. Vår kapacitet sträcker sig med nuvarande personalstyrka till att baka gott till er som besöker bageributiken. Vi tror och hoppas ni förstår! <3 Bageributiken öppen vanliga tider, välkomna

oktober 2023
måntisonstorfrelörsön
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Leveranszoner

Här nedan kan du se en karta över våra leveranszoner (OBS: marknadsförings-cookies på hemsidan behöver vara godkända för att Google-maps-kartan ska visas & fungera). Udda/jämn vecka påverkar vilka zoner vi kör en viss lördag, se tillgängliga tider i bokningskalendern. Observera att ett fåtal zoner körs var 4:e vecka tills vidare pga kapacitetsbegränsning.

 • Turkos: Centrum-Norrmalm-Bergdalen (varje lördag)
 • Orange: Viared (lördag jämna veckor)
 • Grå: Sandared-Sjömarken-Lundaskog (lördag jämna veckor)
 • Limegrön: Arås-Hultafors (lördag jämna veckor, vid 4+ beställningar, se separat info)
 • Vit: Byttorp-Hestra-Göta (lördag jämna veckor)
 • Gul: Sjöbo-Tosseryd-Frufällan (lördag udda veckor)
 • Lila: Trandared-Kristineberg-Hulta (lördag udda veckor)
 • Rosa: Brämhult-Svensgärde (lördag udda veckor, varannan gång = var 4:e vecka)
 • Blå: Gånghester (lördag udda veckor, varannan gång = var 4:e vecka)
 • Hämta själv – Frufällan marknad (lördag udda veckor)
 • Hämta själv – Brödvagn centrum, Pitcher’s uteservering (varje lördag)
Vänligen klicka här för att acceptera marknadsförings-cookies för att kunna se och använda leveransområdeskartan från Google maps.

Efter lite inofficiellt provande med några leveranser med boendes i dessa områden, så har vi nu officiellt lagt till detta som leveranszon, och vi åker nu hela ”varvet runt sjön” kan man säga! Kul med er entusiasm och att ni uppskattar! Men för att det ska fungera ekonomiskt för oss med extrasvängen så är det bra att ni fortsätter tipsa era grannar och bekanta om att ”gå ihop” och beställa! Vi provar med ett upplägg tills vidare att vi endast kör denna rutt vid minst totalt 4 lagda beställningar till adresser i denna zon, fram till torsdagen 19:00. Vid 3 eller mindre beställningar återbetalar vi och (och aviserar via mail torsdag kväll) helt enkelt bara beloppet i form av presentkortsaldo, som kan användas som betalmedel i kassan vid nästa beställningstillfälle (eller i bageributiken givetvis).

Vi har tyvärr ingen möjlighet just nu att visa i bokningssystemet ”hur många som redan beställt”

För er som bor utanför våra leveransområden men har nära till Frufällan Marknad (Skogsrydsvägen 116) erbjuder vi nu dig att hämta din kasse där! Lördagar udda veckor levererar vi kassar dit.

 1. Välj ”Hämta själv – Frufällan Marknad” när du beställer
 2. Vi lämnar kassen/kassarna hos Frufällan Marknad. Från ca 08:00 kommer du kunna hämta din kasse av Mats och Raija som driver loppisen
 3. Gå in i butiken eller ring på dörrklockan och fråga efter “Leva helgfrukostkassen”. Ange ditt namn för att hämta ut din kasse
 4. Ät frukost och njut!

På grund av högt tryck på beställningar så har vi tagit fram ännu en lösning för att kunna erbjuda fler möjligheten att få en helgfrukostkasse i form av fler närbelägna avhämtningsalternativ. Vi ställer ut vår lådcykelvagn varje lördagsmorgon i samarbete med och under taket på Pitcher’s uteserverings, vid stora torget i Borås (Österlånggatan 33). Laddad med förbeställda helgfrukostkassar, som avhämtas under självbetjänande former. Så hoppas vi det ska fungera som ett mer närbeläget avhämtningsalternativ för många, när t.ex. hemleverans för sin zon inte körs eller redan blivit fullbokad en vecka. Och även kanske trevligt för den som vill kunna hämta sin kasse tidigt & på egenvald tid, för den som har en frukosttid att passa

 1. Välj ”Hämta själv – Brödvagn centrum, Pitcher’s uteservering” när du beställer
 2. Vi ställer lådcykelvagnen under taket på Pitcher’s uteservering (Österlånggatan 33) senast kl 07:00, men ibland lite tidigare än så. De som har beställt får ett sms ca 30min innan vagnen ställs på plats, för de som vill vara på plats och hämta så tidigt som möjligt. Vagnen står kvar till kl 10:00
 3. Locket är låst med ett kombinationslås med ny kod för varje vecka som skickas med tidigare nämnt sms till de som har beställt. Öppna låset och lyft locket, ta kassen med ditt namn på, och stäng och lås efter dig
 4. Promenera/åk hem och ät frukost och njut!