Om Leva

Kajsa och Karl-Axel heter vi, en bagare och en lärare med IT-bakgrund, båda egenföretagare sen innan. Vi har bakat och sålt bröd & bullar hemifrån till vänner och bekanta under 2019 under namnet Norrmalmslimpan, jättelokalt här i Borås. De som köpte verkade gilla vår grej för ryktet spred sig; fler och fler frågade efter vårt surdegsbröd och de nygräddade bullarna. Ni var fler än vad vi trodde! Under sommaren 2020 blev vi Leva surdegsbageri med en temporär lokal på Norrmalm. Och sedan tog saker fart. Hösten 2020 flyttade vi ut till nya Bruket i Wiared strax utanför Borås och öppnade i november ett ”riktigt” surdegsbageri, under namnet Levartisan surdegsbageri. Fantastiskt roligt tycker vi! Fortfarande med fokus på hemleverans som vi haft från början. Det är något vi tycker tåls att utveckla. Goda saker hem till rätt tillfälle när man vill njuta av dom.

I maj 2021 så tog verksamheten paus på obestämd tid pga av hälsomässiga skäl och flyttade ifrån Bruket. Vad framtiden har att erbjuda återstår att se!

Vi prioriterar de lokala producenterna, småskaligt och ekologiskt. Råvaror i säsong. Det ska vara gott och genuint, inget vi släpper ifrån oss kommer vara halvhjärtat. Istället kör vi:

Vi vill erbjuda boråsarna den ultimata lyxen, i all sin enkelhet
Nybakt bröd, bullar och bakverk, direkt till din dörr
med cykelleverans från det hållbara surdegsbageriet